Ska du ut och resa och har köpt en dyr reseförsäkring? Då är det bra om du passade på att faktiskt läsa det finstilta, för det finns nämligen en hel del aktiviteter som den här sortens försäkringar inte täcker för – och här får du veta vilka dessa är.
Det är viktigt att ha koll på vad som täcks av ens försäkring för att undvika att man i panik behöver låna pengar mitt under en semesterresa vid en oväntad händelse bara för att man upptäcker att ens reseförsäkring inte täcker den här sortens omständighet. Att till exempel testa på olika sporter under semestern är ingen ovanlighet, men om något går sönder när du gör detta kan det sluta med att du kommer hem från semesterresan med en fet räkning i bagaget, och det vill du nog inte. Så vad är det för saker som oftast inte räknas in i reseförsäkringen då? Här är svaret.
Detta täcker inte din reseförsäkring
På semesterorter runt om i världen är det ofta reklam som finns riktad till turister som vill att man ska testa på exempelvis dykning, skärmflygning eller vattenskoter med mera, men visste du att dessa aktiviteter inte täcks av din försäkring? I en artikel som Aftonbladet skrivit på ämnet listas flera olika typer av aktiviteter som inte vanligtvis ingår i försäkringarna då dessa klassas som riskfyllda. Men det gäller att kolla upp vad just din försäkring säger, hos vissa försäkringsbolag är det till exempel okej att åka vattenskoter men inte okej att flyga skärmflygning, eller tvärt om. Vad som krävs kan vara att teckna en speciell tilläggsförsäkring, och för att veta vad som gäller är det bara att ta kontakt med ditt försäkringsbolag, det är vanligtvis samma som du har din hemförsäkring hos då reseförsäkringar är en del av hemförsäkringen vanligtvis.
Vad är en riskfylld aktivitet?
Det är inte tydligt alla gånger vad som är en riskfylld aktivitet, och återigen är tipset att dubbelkolla vad ditt försäkringsbolag säger. Men rent generellt kan man säga att aktiviteter av det extrema slaget, alltså aktiviteter inom extremsport exempelvis, ofta kallas riskfyllda i och med att skaderisken är ganska så påtaglig och det är dessa som försäkringen oftast inte täcker – beroende på vilket försäkringsbolag du har alltså.