Nu är sommaren äntligen här och semestertiderna står runt knuten. Detta betyder att många av oss redan har gjort en rad sommarplaner, tagit ut sin ledighet och fyndat bra sätt att hitta resor på. Och visst har många även varit stressade under våren och känner att man vill unna sig en lång ledighet. Men, det betyder inte att en lång semester är bättre än en kort. I vissa fall kan det skapa ännu mer stress och jäkt och att man ligger sjuk under sina lediga dagar. Och ta din stress på allvar då den kan förändra hjärnan.
Ny forskning som ska tas på allvar
Den nya forskningen som är framtagen av forskarna Bengt Arnetz och Jessica de Bloom visar att det alla gånger inte är bäst att ta en lång sammanhållen semester. Eller, det finns inget som visar på att en lång semester skulle vara bättre för vår hälsa. Däremot är det otroligt viktigt att vi tar semester. Men, vi bör även ta semesterstressen på allvar innan den infinner sig.
Vad som kan vara det farligaste med att man går på långledighet är att man får otroligt mycket att beta av och som man blir stressad över. Det blir även så att man inte helt kommer kunna släppa allt under hela sin semester utan måste kolla av sin mail och liknande. Många blir på grund av det sjuka. För, om man tänker efter så ska man inte jobba så hårt att man behöver ta en otrolig långledighet för att vila upp sig. Och gör man det i tron om att man ska vila upp sig så kan man då ha svårigheter att göra det.
Så, innan du far iväg på din semester se till att i god tid varva ner för att övergången ska bli så behaglig som möjligt. Det är något du med all rätt har rätt till! Och vill du njuta så är en utlandssemester något att ta till, eller varför inte en härlig skärgårdsvistelse i Stockholms skärgård.