Nu börjar snart grillsäsongen med sina härligt varma kvällar och goda mat. Men vad kan man grilla om man är vegetarian och har tröttna på tomathalvor och haloumiost? Misströsta inte, det finns mängder av bra mat att grilla över för vegetarianer, det gäller bara att vara lite kreativ. Vad sägs till exempel om en grillad liten minipizza, gjord av pitabröd, ost, basilika och mozzarella? En annan höjdare inom mat för grillanden vegosar är vegoburgare på haloumi, kålrabbi och majrova. Gnid in de olika ingredienserna i olja och grilla dem lite tills de är mjuka nog. Hacka en deciliter svarta oliver, blanda med några deciliter philadelphiaost och krydda med salt och peppar. Ta ett hamburgerbröd och varva grönsakerna, skivad tomat, rödlök, ruccola och ostblandningen. Vill du hellre ha sallad rekommenderas en spännande sallad på grillade lökar. Denna maträtt går att ha både som tillbehör till kött och som förrätt till vegetarianer. Här är det lökar för hela slanten, salladslök, pärllök, rödlök och vanliga gullök, shalottenlökar och roscofflökar. Dela på längden och i skivor beroende av hur löken ser ut, sätt igång grillen och sprid ut löken på ett stort fat eller en plåt. Häll över en blandning av citronsaft och olja, rör om i lökarna så att alla blir täckta. Salta och peppra. När det är dags att grilla värmer du ett oljat galler över grillen. Det kan vara lite knivigt att grilla lökarna direkt på gallret, då de lätt trillar ner i grillen, använd hellre en grönsakskorg eller liknande. Fina såser att ha till denna typ av mat är hummus och tzatziki. Hummus görs på kikärter, citronsaft, olja, spiskummin, salt och peppar som mixas i en matberedare, medan tzatziki enklast görs med turkisk yoghurt, riven gurka, vitlök och salt och peppar. Som synes finns det många alternativ av mat för vegetarianer på grillstigen, var inte rädda för att experimentera lite, den mesta mat blir ändå god på en grill!